Castellano
P�gina d' inici
Contactar amb l'Agrupaci� Fotogr�ficaL'any 1961, ens vam reunir una colla d'amics afeccionats a la fotografia i vam fundar l'Agrupació Fotogràfica de Viladecans, la qual va passar a formar part del patronat de cultura i Esports, a fi de poder disposar de local i tenir-ne accés a subvencions.

Aleshores, es va dir Agrupació Fotogràfica de Viladecans de P.M.C.D.

 

Des de bon començament, l’Agrupació va organitzar cursos d’iniciació la fotografia destinats als joves de Viladecans i va fer concursos de fotografia locals i nacionals.

 

L’any 1984, els membres de l’Agrupació fotogràfica van constituir l’Arxiu Gràfic de Viladecans (embrió del qual, posteriorment, seria l’Arxiu d’Imatges Municipal). Es tractava de recopilar la memòria històrica partint de les fotografies i targetes postals antigues, aportades per veïns de la ciutat. Fruit d’aquestes tasques van ser els muntatges de les exposicions: Viladecans Antic I i II. Gràcies a aquest esforç l’Ajuntament de Viladecans gaudeix d’un important fons d’imatges que recull mes de 2500 instantànies de començament de segle XX fins a l’actualitat.

 

 

L’any 1986, en commemoració del XXV aniversari de l’Agrupació varem realitzar un muntatge de diapositives en que es contrastava el Viladecans antic i l’actual.

 

L’any 1989, en col·laboració amb l’Arxiu Municipal, es va realitzar la tercera edició dell Viladecans Antic.

 

La presencia d’aquesta entitat va mes enllà del municipi a causa dels socis de l’Agrupació Fotogràfica que, al llarc d’aquest anys, han estat reconeguts amb premis i distincions, tant estatals com internacionals.

 

L’Agrupació Fotogràfica va ser cofundadora de la Federació Catalana de Fotografia. També des de l’any 1977, un dels nostres membres es l’oficial de enllaç de la Federació internacional d’Art Fotogràfic a Espanya.

 

 Aquest mateix any de 1977, l’Agrupació Fotogràfica de Viladecans, amb el suport de l’Ajuntament de Viladecans-Arxiu Municipal i la Federació Catalana de Fotografia, va organitzar la Festa de la Fotografia de la Federació Catalana.

 

L’any 2003, l’Agrupació Fotogràfica va organitzar el Congrés Nacional de la Confederació Espanyola de Fotografia, També amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat-Arxiu Municipal i de la Federació Catalana de Fotografia.

 

Entre els esdeveniments més  importants dels darrers anys, es troba la concessió a l’Agrupació Fotogràfica de Viladecans del premi Nacional a la millor Agrupació Espanyola, de  l’any 2006, atorgat per la Confederación Espanyola de Fotografia, candidatura presentada per l’Agrupació Fotogràfica de Palma de Mallorca.

 

Com a objectius generals, l’Agrupació es proposa:

 

La participació en concursos locals i nacionals de fotografia.

La col·laboració amb l’Arxiu d’Imatges  Municipal en la recuperació de fotografies antigues i en el seu manteniment

La divulgació del coneixement i la tècnica de la fotografia.

El muntatge d’exposicions fotogràfiques.

L’edició de catàlegs i llibres de fotografia.

La continuació del concurs Nacional de Fotografia Ciutat de Viladecans, que enguany ha arribat a la 29a edició.

 

 

 

Durant aquest anys, la seu de la nostra entitat ha anat canviant de locals. Actualment, disposem d’un local cedit per l’Ajuntament de Viladecans-Arxiu Municipal, amb laboratori de color, de blanc-i-negre, amb dos ordinadors per al tractament digital.

 

 

Per més informació ens podeu trobar a la a la seu de l’Agrupació


                                Carrer de l'Antiga Riera,8 1er.
                                08840 Viladecans

http://agfovi.com

agfovi@gmail.com

         

 Horari: divendres de 20 a 22 hores